Стало відомо, коли поліцейські заступлять на службу у школах

Читать на русском
Весною перші п'ять сотень поліцейських заступлять на службу в українських школах. Вони зможуть захищати дітей від різних загроз.
фото Нацполіція

Навесні цього року на службу в українських школах заступлять 500 поліцейських. При цьому зараз відбір ще триває.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів 9 січня.

Школярам на час війни краще носити два рюкзаки: рекомендації МВСШколярам окрім звичного рюкзака з підручниками бажано мати ще один – на випадок повітряної тривоги.

Він розповів, що в українських школах формується Служба безпеки. Присутність кваліфікованих офіцерів поліції, за словами прем'єра, має захистити дітей від загроз.

«Продовжується відбір 500 працівників, які вже навесні заступлять на службу. Це один із елементів комплексної Концепції безпеки навчальних закладів», – сказав Шмигаль.

Серед іншого концепція передбачає передбачає організацію безпечного підвезення учнів, пожежну та техногенну безпеку, систему раннього попередження та евакуації, чіткий алгоритм дій у разі виникнення небезпечних ситуацій, додав він.

Нагадаємо, згідно з планом МВС, поліцейських відбиратимуть за конкурсом, для цього вони мають пройти медогляд та перевірку. Крім того, у школах хочуть посилити пропускний режим та поставити рамки та металошукачі.

У Кабміні вже анонсували, що найближчим часом до українських шкіл направлять перших поліцейських.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: