В Україні у публічних місцях планують встановити металодетектори та сканери багажу

Читать на русском
У МВС анонсували появу металодетекторів та сканерів багажу у публічних місцях України для підвищення рівня безпеки.
Укрінформ

В Україні планують встановити металодетектори та сканери багажу в громадських місцях для підвищення рівня безпеки. Мова йде про транспортні станції та торгові центри.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Як змінилися результати роботи правоохоронців з початком великої війниНа другий рік повномасштабної війни в Україні не стали реєструвати значно більше кримінальних справ, але й суттєвого зменшення кількості злочинів також не спостерігається. Конкретні цифри – на інфографіці.

За його словами, безпека публічних просторів потребує повної перебудови підходів.

«Тож передбачається встановлення металодетекторів та сканерів багажу в публічних місцях, розміщення додаткових загороджень на території вокзалів, технічних засобів оповіщення поліції», – повідомив Клименко.

Крім цього, міністр додав, що головне - це мають бути інтелектуальні системи відеоспостереження з можливістю розпізнавання облич, номерних знаків, типу, моделі, марки транспортних засобів.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ також повідомляли, що має намір підвищити безпеку у навчальних закладах. З цією метою відомство хоче запровадити комплекс заходів щодо формування безпечного освітнього середовища.

Раніше ми писали, як змінилися результати роботи правоохоронців із початком великої війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: