ВАКС залишив зупиненим розслідування справи Гладковського-молодшого

Читать на русском
Антикорупційний суд залишив без змін постанову детектива НАБУ про призупинення розслідування справи родича експосадовця РНБО.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд залишив зупиненим розслідування справи сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря і ексгенерального директора Укроборонпрому Павла Букіна про зловживання на 13 млн грн.

Таке рішення 4 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 грудня 2023 року НАБУ призупинило слідство у справі Гладковського-молодшого та Букіна у зв'язку з їхнім розшуком, а також через направлення запиту про міжнародну правову допомогу. Сторона захисту подала скаргу на цю постанову детектива.

«Відмовити у задоволенні скарги», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: