НАБУ призупинило розслідування справи Гладковського-молодшого

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку призупинили розслідування справи сина колишнього посадовця Ради нацбезпеки та оборони.
фото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро призупинило розслідування справи сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря і ексгенерального директора Укроборонпрому Павла Букіна про зловживання на 13 млн грн.

Таку постанову виніс детектив НАБУ 1 грудня, йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 13 грудня, повідомляє «Слово і діло».

За інформацією співрозмовників «Слово і діло» в органах правопорядку, слідство зупинили у зв'язку з розшуком Гладковського-молодшого та Букіна, а також через направлення запиту про міжнародну правову допомогу. Захисник одного з підозрюваних подав скаргу на зупинку слідства.

«Відкрити провадження за скаргою захисника підозрюваного на рішення детектива про зупинення досудового розслідування. Призначити скаргу до розгляду у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання заплановане на 4 січня 2024 року о 09:20. Скаргу слухає суддя Наталя Мовчан.

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Гладковського-молодшого. Проте Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: