ВАКС дозволив заочне слідство стосовно Гладковського-молодшого

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваних.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на проведення заочного розслідування стосовно сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря і ексгенерального директора Укроборонпрому Павла Букіна у справі про зловживання на 13 млн грн.

Таке рішення 14 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно (Гладковського – ред.), який підозрюється, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 209 КК України, та (Павла Букіна – ред.), який підозрюється, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Гладковського-молодшого. Проте Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: