Антикорупційний суд розгляне скаргу на підозру Гладковському-молодшому

Читать на русском
Антикорупційний суд відкрив провадження за скаргою захисника родича колишнього посадовця РНБО на повідомлення про підозру.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд розгляне скаргу на повідомлення про підозру, оголошене сину колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігорю в організації зловживань на 13 млн грн і легалізації коштів.

Таке рішення 1 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити провадження за скаргою захисника підозрюваного (Ігоря Гладковського – ред.) на повідомлення детектива про підозру. Призначити скаргу до розгляду у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання заплановане на 13:00 15 січня.

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Гладковського-молодшого. Проте Апеляційна палата ВАКС це рішення скасувала.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: