На території України збили перший реактивний Shahed-238

Читать на русском
На території України збили перший Shahed-238 з реактивним двигуном. Він летів зі швидкістю близько 500 км/годину.
Фото: Projectmeshkat

На території України війська сил ППО збили дрон Shahed-238, оснащений реактивним двигуном. Він летів зі швидкістю близько 500 км/годину.

Про це повідомив український військовослужбовець, спеціаліст зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов.

Динаміка знищення «шахедів» силами ППОРосія з початку війни запустила по Україні більше 3,4 тисяч шахедів. Динаміка знищення – на інфографіці.

«На території України був збитий перший Шахед-238 з реактивним двигуном. Двигун китайський. Долетів до середини країни. Ішов зі швидкістю понад 500 км/год. Не думав, що вони так швидко з'являться в нас. Нещодавно його Іран вперше показав на виставці», – зазначив військовий.

Бескрестнов зазначив, що на реактивному двигуні БПЛА тепер можуть літати по всій країні.

Водночас, за словами військового, є й позитивні моменти. «Жодної «супер зброї рейху» на нових Шахедах немає. Звичайний заряд. Звичайна навігація», – написав він.

Також Бескрестнов підкреслив, що хоча швидкість у реактивного БПЛА висока, ППО його збиває, хоча й не усіма засобами.

«Мобільні групи з «зенітками» марні, їм потрібно видавати тепер ПЗРК (Оса, Игла, Стінгер)», – зауважив він.

Військовослужбовець додав, що нові дрони долітатимуть швидше, а маневрують краще, тому українці мають знати, що «окрім звуку мопеда в небі тепер є звук літака».

Раніше повідомлялося, що Іран випустив нову модифікацію безпілотника Shahed. У ньому вбудований реактивний двигун, радіолокаційне наведення, а сам БПЛА забарвлений у чорний колір. Такий дрон, як повідомили у Повітряних силах ЗСУ, буде складніше виявити та збити.

Зазначимо, українські військові вже збивали ворожі дрони, пофарбовані у чорний колір, на півдні України. Однак це були не реактивні БПЛА.

Також речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, що вирахувати, коли буде чергова масована атака росіян по Україні, неможливо, оскільки ворог приймає рішення безпосередньо напередодні самого удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: