Іран планує надати росії нові балістичні ракети – Білий дім

Читать на русском
Раніше Тегеран продемонстрував їх міністру оборони росії Сергію Шойгу під час його візиту у вересні.
фото: EPA/UPG

Сполучені Штати Америки стурбовані тим, що Іран готується передати рф нові балістичні ракети малої дальності для ударів по Україні.

Про це повідомляє CNN, з посиланням на заяву представника Ради національної безпеки США Джона Кірбі.

Балістичні ракети: у яких країнах і скільки полігонів для випробуваньПолігони для випробувань балістичних ракет у країнах світу – на інфографіці. Найбільше полігонів у США – сім.

Згідно з інформацією видання, роль росії в можливій передачі системи ППО «Хезболлі» відображає триваючі стосунки Москви в галузі озброєнь із Тегераном і його довіреними особами, які тільки зміцнилися з моменту російського вторгнення в Україну.

«США також стурбовані тим, що Іран готується надати росії балістичні ракети», - сказав Кірбі.

Раніше Тегеран продемонстрував їх міністру оборони росії Сергію Шойгу під час його візиту у вересні. Також Кірбі зазначив, що Іран уже постачає країні-агресору безпілотні літальні апарати або дрони, керовані авіабомби та артилерійські боєприпаси.

При цьому, Білий дім у вівторок, 21 листопада, опублікував нещодавно розсекречені розвідувальні дані, які підтверджують, що російська ПВК «Вагнера» готується надати засоби протиповітряної оборони «або Хезболлі, або Ірану».

Також він додав, що США готові використовувати антитерористичні санкції проти російських фізичних і юридичних осіб, які здійснюють ці дестабілізуючі перевезення.

Нагадаємо, напередодні Іран уперше показав модернізовану гіперзвукову ракету Fattah 2, що відноситься до категорій гіперзвукової зброї.

Також Іран випустив нову модифікацію безпілотника Shahed. У ньому вбудований реактивний двигун, радіолокаційне наведення, а сам БПЛА пофарбований у чорний колір. Такий дрон буде складніше виявити та збити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: