Гуменюк розповіла, де ППО вже збивала чорні «шахеди» росіян

Читать на русском
На Херсонщині українські військові збивали чорні шахеди, які запустили російські окупанти.
Фото: ukr.radio

Українські військові вже збивали ворожі дрони, забарвлені у чорний колір. Це було на півдні України. Швидкісних безпілотників поки що не було помічено.

Про це заявила речник об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону 19 грудня.

Окупанти змінили колір і матеріал дронів, щоб ускладнити їх виявлення – ІгнатЦієї ночі, 25 листопада, росіяни атакували Україну безпілотниками, які мали незвичний чорний колір. Також дрони були з матеріалу, який поглинає радіолокаційний сигнал.

«Поки що швидкісних шахедів ми не фіксували, але пофарбовані в темний колір ми вже бачили. Сбиття підтвердило, що вони іноді використовуються. Не всі з тих партій, які ми зафіксували в атаках на нашій зоні відповідальності, пофарбовані у темний колір. Але на Херсонщині днями ми зафіксували збиті «шахеди» чорного кольору», – розповіла вона.

За словами Гуменюк, це розрахунок на ускладнення роботи мобільних вогневих груп, що орієнтуються акустично, за допомогою прожекторів їм складніше знайти у чорному небі чорний «шахед».

Нагадаємо, росіяни вночі 19 грудня знову атакували територію України дронами-камікадзе. Сили ППО збили 2 із 2 «шахедів» у Хмельницькій області. Днями президент Володимир Зеленський розповів, скільки українська ППО збила «шахедів» протягом тижня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: