НАБУ викликає на допит Гладковського-молодшого

Читать на русском
У Національному бюро оприлюднили низку повісток про виклик сина колишнього першого заступника секретаря РНБО і ексочільника держконцерну.

Національне антикорупційне бюро викликало на допит сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря і колишнього генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна, який до цього очолював «Укрспецекспорт».

Відповідні повістки про виклик оприлюднені на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і діло».

«Повістка про виклик Гладковського Ігоря Олеговича. Вам необхідно прибути 16.10.2023 року об 10:00 до НАБУ для допиту у якості підозрюваного у кримінальному провадженні... Повістка про виклик Букіна Павла Юрійовича. Вам необхідно прибути 16.10.2023 року об 10:00 до НАБУ для допиту у якості підозрюваного у кримінальному провадженні», – йдеться в документах.

Аналогічними повістками Гладковського-молодшого та Букіна викликали на допити, які відбудуться 18 і 20 жовтня.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

Гладковського-молодшого також судять і в іншій справі, щоправда там уже спливли строки давності. В рамках її слухання з'ясувалося, що Ігор Гладковський виїхав за кордон у 2022 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: