Голова МЗС Італії закликав створити армію Європейського союзу

Читать на русском
Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні закликав створити армію ЄС, щоб підтримувати мир в Європі та запобігати конфліктам.
Фото bbc.com

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні вважає, що ЄС варто створити власну об'єднану армію, щоб підтримувати мир у Європі.

Про це він заявив в інтерв'ю La Stampa.

Міністр наголосив, що тісніша співпраця ЄС у сфері оборони є пріоритетом для очолюваної ним партії «Вперед, Італія». За його словами, якщо європейський блок хоче бути миротворцем у світі – йому потрібна армія.

«У світі з такими потужними гравцями, як США, Китай, Індія, Росія - з кризами від Близького Сходу до Індо-Тихоокеанського регіону – італійські, німецькі, французькі чи словенські громадяни можуть бути захищені лише тим, що вже існує, а саме Європейським союзом», – відзначив Таяні.

Крім цього, на його думку, ЄС повинен впорядкувати своє керівництво та мати єдиного президента. Відомо, що сьогодні структуру очолює голова Європейської ради та голова Європейської комісії.

Нагадаємо, чинний голова Європейської ради Шарль Мішель, мандат якого спливає наприкінці листопада 2024 року, заявив, що візьме участь у виборах до Європарламенту і залишить свою посаду вже влітку, щоб обійняти крісло європейського депутата.

Відтак прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан може тимчасово стати президентом Європейської Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: