Наступного року Молдова проведе референдум щодо вступу до ЄС – Санду

Читать на русском
Молдова проведе референдум щодо вступу до ЄС. Президентка Мая Санду закликала парламент ініціювати його організацію восени 2024 року.
Radiomoldova.md

Мая Санду ініціює проведення восени 2024 року референдуму щодо вступу Молдови до Європейського Союзу.

Про це вона повідомила у своєму відеозверненні з нагоди трьох років перебування на посаді.

Лідери Європейського союзу нещодавно схвалили рішення про початок переговорів про інтеграцію Молдови. Тому у країні проведуть референдуму щодо вступу до ЄС. Санду закликала парламент ініціювати його організацію восени 2024 року.

«Майбутнє Республіки Молдова – у європейській сім'ї, і необхідно чітко сказати – всій країні – який шлях ми обираємо для Молдови. Прошу парламент ініціювати організацію референдуму наступної осені, де голос громадян буде вирішальним. Я зобов'язалася зробити все що в моїх силах, щоб завершити місію європейської інтеграції. Я заручилася підтримкою країн-членів для цього курсу, і мені потрібна ваша підтримка», – заявила вона.

Крім цього Санду повідомила, що планує балотуватися на президентських виборах 2024 року.

Нагадаємо, 14 грудня лідери країн-членів Європейського Союзу на саміті у Брюсселі вирішили розпочати переговори з Україною та Молдовою про вступ до блоку.

Також писали, що влада Угорщини побоюється, що якщо Україна стане членом Європейського союзу, то вся центральноєвропейська допомога від блоку дістанеться Києву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: