Рф посилює боєздатність Росгвардії, залучаючи інші ПВК – британська розвідка

Читать на русском
Росгвардія почала посилювати свої ресурси та особовий склад внаслідок потрясінь у сфері внутрішньої безпеки рф через війну проти України.
ua.korrespondent.net

Росія посилює Росгвардію, залучаючи до них інші приватні військові компанії й не тільки.

Про це повідомляє британська розвідка.

Росгвардія почала посилювати свої ресурси та особовий склад внаслідок потрясінь у сфері внутрішньої безпеки рф через війну проти України. Зокрема, у жовтні до їхнього складу увійшли підрозділи ПВК «Вагнера», а вже 3 січня цього року також увійшов батальйон «Восток» так званої ДНР.

Крім цього, наразі росія працює над тим, щоб розформувати угруповування «Каскад», яке спеціалізується на операціях з використанням безпілотників, щоб також залучити їхніх бійців до Росгвардії.

«У липні 2023 року Державна Дума рф дозволила Росгвардії використовувати більш важке озброєння. Нові можливості, разом з поповненням її досвідченими ветеранами з інших груп, ймовірно, означатимуть значне підвищення боєздатності», – наголошують розвідники.

Раніше повідомляли, що «вагнерівці» могли увійти до складу новоствореного спецпідрозділу «Торнадо» Внутрішніх військ МВС Республіки Білорусь.

Також писали, що колишні бойовики ПВК «Вагнер» масово переходять до чеченського спецпідрозділу «Ахмат» і прибувають у зону бойових дій в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: