Знайдено блогерів, які опублікували відео прильотів по Києву 2 січня – СБУ

Читать на русском
Служба безпеки України знайшла киян, які оприлюднили відео російських ударів по Києву напередодні.
freepik com

Співробітники СБУ виявили чотирьох мешканців Києва, які виклали в соцмережі інформацію про наслідки масованого обстрілу росії по Києву.

Про це повідомила пресслужба СБУ 3 січня.

Кількість постраждалих у Києві внаслідок атаки рф перевищила 50 осібВідомо вже про 54 поранених внаслідок ракетного обстрілу Києва 2 січня. У більшості постраждалих – мінно-вибухові травми.

Як повідомляється, вранці, 2 січня, ці блогери розмістили відео ворожих прильотів у соціальних мережах. Відео підхопили пропагандистські Тг-канали рф, у тому числі Telegram-канал Анатолія Шарія, якому інкримінують державну зраду.

Отриману інформацію ворог міг використати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву, зазначили в СБУ.

Силовики провели обшуки на місцях фактичного проживання «блогерів». Було виявлено мобільні телефони, які вони використовували для фіксації та розповсюдження забороненого контенту.

Наразі тривають комплексні перевірки після яких вирішуватиметься питання про притягнення винних до відповідальності.

Публікація ворожих прильотів розцінюється як коригування ворожого вогню. За це передбачено до 12 років ув'язнення, нагадали в СБУ.

Нагадаємо, вранці 2 січня росія випустила по Україні майже сотню ракет різних типів і 35 дронів-камікадзе. ППО знищила 75 ракет та всі безпілотники.

Кількість постраждалих у Києві внаслідок атаки рф 2 січня перевищила 50 осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: