«Зради» немає: у ВМС відреагували на відмову Туреччини пропустити у Чорне море два кораблі

Читать на русском
ВМС не подавали запит до Туреччини на пропуск до Чорного моря протимінних кораблів Чернігів та Черкаси, які Україна отримала від Британії.
Фото: armyinform.com.ua

Військово-морські сили ЗСУ не подавали запит до Туреччини на пропуск до Чорного моря протимінних кораблів «Чернігів» та «Черкаси», які Україна отримала від Британії.

Про це розповів речник ВМС Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

«З огляду на дію Конвенції Монтре іншого варіанта очікувати в принципі не слід, і тому, відповідно, можу лише підтвердити, що таких запитів від нас не було», – повідомив він.

Плетенчук додав, що Туреччина не пропускає у Чорне море й військові кораблі росії, тому приводу для «зради» немає.

Представник ВМС також розповів, що зараз для розмінування Чорного моря Україна використовує спеціальне роботизоване обладнання та дрони.

«Проводити розмінування досить складно, вони обмежені в радіусі своєї дії, нам потрібні ці зразки оснащення і техніки в більшій кількості, ми в постійному діалозі з нашими іноземними партнерами з цього питання і робота в цьому напрямку триває постійно. Як навчання, набуття досвіду, так і підготовка персоналу триває постійно», – наголосив Плетенчук.

Нагадаємо, про те, що влада Туреччини не пропустить у Чорне море два військові кораблі, стало відомо вчора. Анкара послалася у своєму рішенні на статтю 19 Конвенції Монтре про режим проток, яка передбачає закриття проток для військових кораблів воюючих сторін.

Раніше повідомлялося, що три країни НАТО підпишуть угоду про спільне розмінування Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: