У Повітряних силах розповіли, як військовим вдалося збити одразу 5 літаків рф за кілька днів

Читать на русском
Українські військові змогли збити одразу п'ять ворожих літаків за кілька днів завдяки поєднанню низки чинників. Про це розповів представник Повітряних сил Юрій Ігнат.
Фото: Суспільне

Українські військові змогли збити одразу п'ять російських військових літаків за кілька днів завдяки поєднанню низки чинників.

Про це розповів представник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі 24 каналу.

Динаміка знищення російської авіації під час повномасштабної війниЯк ЗСУ знищували російські літаки та вертольоти протягом повномасштабної війни – динаміка по тижнях та місяцях.

По-перше, росіяни останнім часом досить близько підлітають до лінії бойового зіткнення. Вони роблять це, щоб мати можливість атакувати оборону українських військових.

«Дуже хочеться російському військовому керівництву завдавати цих ударів на більшу відстань, ніж глибина 20 кілометрів, хочуть якнайдалі діставати в наші тили. Ну і дають завдання пілотам трохи ближче підлітали, можливий такий варіант. Пілоти повинні виконувати, тому потрапляють у такі неприємні ситуації, коли їх збивають», – розповів Ігнат.

По-друге, Україна зараз має в своєму розпорядженні об'ємний арсенал сучасної зброї, яка здатна бити на більші відстані, ніж старі радянські системи.

«Ми говоримо про 5 бортів, і нещодавно ще Су-24М збили на Одеському напрямі. Дуже нахабно та близько підлетів до берегової лінії, тому було знищено, і це навіть визнали росіяни», – резюмував Ігнат.

Нагадаємо, що 22 грудня українські захисники знищили на південному напрямку три російські літаки Су-34. Зеленський назвав цю можливість одним із ключів до справедливого завершення війни з рф.

А за минулу добу Силами та засобами протиповітряної оборони України було знищено 2 винищувачі-бомбардувальники Су-34 та Су-30.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: