Салют у Харкові та нетверезі водії у Києві: як пройшла новорічна ніч в Україні

Читать на русском
Новорічна ніч в Україні пройшла без суттєвих порушень, але у Харкові шукають громадян, які запустили салют.
фото Нацполіція

В Україні в ніч з 31 грудня на 1 січня правоохоронці не фіксували грубих порушень порядку. У Києві не підтвердився виклик щодо запуску салюту. У Харкові та Черкасах все ж таки запустили феєрверк, хоча це наразі заборонено законом. Також були обстріли армії рф.

Про це повідомила Національна поліція України у Telegram.

У поліції розповіли, яке покарання очікує порушників комендантської години в новорічну нічКомендантську годину в Україні скасовувати не будуть, а поліція посилить заходи безпеки по всій країні.

«Новорічна ніч в Україні пройшла без істотних порушень, але з ворожими атаками», – йдеться у повідомленні.

У патрульній поліції Києва повідомили, що два виклики щодо використання у новорічну ніч піротехнічних засобів у межах столиці не підтвердилися. Водночас за ніч патрульні склали 15 протоколів за керування авто у нетверезому стані.

При цьому в Харкові поліція шукає порушників, які в ніч проти 1 січня запускали феєрверк у Слобідському районі. Для цього люди використовували спеціальне обладнання доя запуску салюту.

Також у новорічну ніч правоохоронці отримали кілька повідомлень про запуск салютів у Черкасах. Правопорушником виявився уродженець росії, повідомила поліція області.

Крім цього, минулої ночі зафіксовано 17 ворожих обстрілів, внаслідок яких в Одесі загинув 15-річний підліток, троє людей на Одещині поранено.

«Внаслідок атак по всій державі пошкоджено 16 цивільних об'єктів: вісім багатоквартирних будинків, два приватні, будівлі музею, університети та ангар. Зокрема, завдано ударів по місту Львів, внаслідок чого пошкоджено будівлі музею та університету, виникло загоряння», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Новий рік в Україні стежать за порядком 30 тисяч правоохоронців. Раніше українцям нагадували про заборону петард та салютів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: