У Львові дрони знищили музей Шухевича та пошкодили університет, де навчався Бандера – фото

Читать на русском

У день народження Степана Бандери 1 січня росія вдарила дронами по університету в Дублянах, де навчався революціонер 100 років тому. Виникла пожежа. Також через уламки «шахеда» знищено музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Білогорщі.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий у Telegram.

Атака на Львів: кількість постраждалих досягла 30Кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу Львова з ранку до вечора зросла вдвічі.

«Цієї ночі ворог поцілив у два об'єкти національної памʼяті у Львові: в університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера та у музей Романа Шухевича на Білогорщі.Символічно і цинічно. Війна за нашу історію», – написав Садовий.

Загалом, за його словами, Львівщину минулої ночі атакували 10 ударних безпілотників «шахед». Обійшлося без жертв.

«У Дублянах ударною хвилею вибито вікна в гуртожитках, лікарні, каплиці та будинках. Загалом понад 60 вікон. Також в навчальних корпусах аграрного університет знищено понад 600 метрів квадратних покрівлі та перекриття. Сьогодні там на місці проведемо виїзну комісію з надзвичайних ситуацій», – розповів Садовий.

Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький опублікував фотографії пошкодженої будівлі музею Шухевича. Видно, що збереглися лише фрагменти обгорілих стін.

Нагадаємо, у новорічну ніч ворог атакував Україну 90 «шахедами» та 8 ракетами. До цього Львів потрапив під удар під час масштабної атаки 29 грудня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: