Правоохоронці викрили мережу шахрайських кол-центрів з оборотом у 3 млрд гривень: деталі

Читать на русском
Правоохоронці припинили діяльність масштабної мережі кол-центрів із мільярдним річним оборотом. Кол-центри вели свою роботу на території 16 регіонів України.
Фото: facebook.com/pgo.gov.ua

Правоохоронці припинили діяльність масштабної мережі кол-центрів із мільярдним річним оборотом. Колл-центри вели свою роботу на території 16 регіонів України.

Про це повідомила прес-служба Офісу Генерального прокурора у Facebook.

За даними слідства, у кожному із кол-центрів працювало не менше 50 операторів. Організатори схеми шукали потенційних «співробітників» за допомогою месенджерів – призначали співбесіду та обирали найбільш комунікабельних. За таку «роботу» обіцяли зарплату від 1000 до 3000 доларів США на місяць.

Оператори, представляючись співробітниками банків, інвестиційних компаній та держорганів, отримували конфіденційні дані громадян, доступ до особистих кабінетів та їх коштів.

«Маючи необхідну інформацію, вони перераховували кошти на банківські картки підконтрольних осіб. Що стосується інвестицій пропонували громадянам вкластися у прибуткові проекти, і навіть виплачували перші відсотки. Потім переставали виходити на зв'язок», – зазначили у ОГП.

За попередніми даними, річний дохід від діяльності таких кол-центрів сягав 3 млрд гривень.

Правоохоронці, у тому числі ГБР, Нацполіція та СБУ, провели понад 150 обшуків, у ході яких вилучили 4000 одиниць комп'ютерної та іншої техніки, понад 650 мобільних телефонів та 200 комплексів IP-телефонії, 1500 сімкарт різних операторів, а також «чорнові» записи та методички.

Нагадаємо, що кіберполіція викрила злочинців, які оформляли кредити на зниклих безвісти та полонених військових.

Також повідомлялося, що у Києві затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих бійців ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: