Кіберполіція викрила злочинців, які оформлювали кредити на зниклих безвісти і полонених військових

Читать на русском
Шахраї отримали доступ до мобільних номерів понад 20 військовослужбовців. Загальна сума збитків – понад 2 мільйони гривень.
Слово і Діло

Зловмисники перевипускали SIM-карти та отримували доступ до онлайн-банкінгу. Далі оформлювали кредитні картки та привласнювали позики. Загальна сума збитків становить понад 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

«Троє осіб отримували дані про мобільні номери військовослужбовців, із якими втратили зв’язок рідні або тих, хто наразі перебуває у полоні. Зловмисники здійснювали перевипуск SIM-карт і перевіряли, чи є перевипущені номери фінансовими. Далі отримували доступ до онлайн-банкінгу. З рахунків захисників перераховували залишок грошей, а також випускали кредитні карти й привласнювали суми позики», – йдеться в повідомленні.

Зловмисники отримали доступ до мобільних номерів понад 20 військовослужбовців, які знаходяться в полоні або зникли безвісти. Загальна сума збитків становить понад 2 мільйони гривень.

В оселях фігурантів правоохоронці провели обшук та вилучили банківські картки, SIM-карти, мобільні телефони, які використовувалися для реалізації злочинної схеми. Також поліцейські виявили гранати – їх направили на експертизу.

Організатора злочинної групи затримали в порядку ст. 208 КПКУ.

Чоловікові повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) ККУ. Після проведення заходів буде надана правова кваліфікація дій усіх фігурантів.

Раніше стало відомо, яку приманку найчастіше використовують шахраї в українському сегменті інтернету.

Також шахраї повідомляють нібито про виплати від держави і просять перейти за сумнівними посиланнями. Таким чином, збирають особисті дані українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: