Без захмарних премій: Кабмін вводить нову систему оплати праці для чиновників

Читать на русском
Уряд затвердив документ про нову систему оплати праці для державних службовців. План Кабміну передбачає чіткий поділ зарплат та надбавок чиновників.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет Міністрів на засіданні 29 грудня затвердив документ про нову систему оплати праці для державних службовців на основі кваліфікації посад та грейдів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

У Мінфіні розповіли, як скоротилася кількість держслужбовців за рікКількість держслужбовців за дев'ять місяців зменшилася більше ніж на 5 тисяч, найбільше – у податковій.

Глава уряду наголосив, що тепер чиновники не зможуть «за своїм бажанням нараховувати надхмарні премії, надбавки та доплати».

План Кабміну передбачає чіткий поділ зарплат та надбавок чиновників у відсотковому співвідношенні: тепер 70% зарплати складатиме оклад, і лише 30% – премії.

«Водночас з 1 січня ми скорочуємо кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч. І це лише перший етап», – наголосив Шмигаль.

Він додав, що нова система, за попередніми оцінками, дозволить державі зберегти близько 8 млрд гривень бюджетних коштів. Гроші планують перенаправити на потреби безпеки та оборони.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання Шмигаль також заявив, що пенсії та зарплати бюджетникам наступного року виплачуватимуться вчасно. Крім того, він пообіцяв, що індексацію буде проведено у запланований термін.

Раніше «Слово і діло» розповідало, як із січня зміняться соціальні виплати українцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: