У Мінфіні розповіли, як скоротилася кількість держслужбовців за рік

Читать на русском
Кількість держслужбовців за дев'ять місяців зменшилася більше ніж на 5 тисяч, найбільше – у податковій.
Фото: pixabay.com

В Україні з січня до жовтня 2023 року кількість працівників державних органів скоротилася більше ніж на 5 тисяч.

Про це повідомили у Міністерстві фінансів 6 листопада.

«Пропозиція, а не ультиматум»: у Зеленського відреагували на список пріоритетних реформ від СШАРадник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував інформацію щодо надання Україні списку пріоритетних реформ з боку американського уряду.

За даними Мінфіну, станом на 1 жовтня у 107 органах державної влади фактично працює 170,5 тисячі осіб. З початку року кількість держслужбовців скоротилася на 5,3 тисячі.

Найбільше зменшилася кількість працівників Державної податкової служби (-2,1 тис. осіб), апаратів місцевих та апеляційних судів (-765 осіб), Держпродспоживслужби (-731 особи), Держгеокадастру (-546 осіб), Держказначейства (-538 осіб).

«В умовах воєнного стану актуальним залишається проведення реформи держуправління в частині перегляду функцій тих чи інших державних органів та оптимізації чисельності за результатами функціонального аналізу. Максимально ефективне використання ресурсу держави – це пріоритет, що стосується і системи державного управління», - зазначив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличов.

Водночас збільшилася чисельність працівників Пенсійного фонду, а саме на 1,5 тисячі осіб, Мін'юсту – на 586 осіб та БЕБ – на 346 осіб.

Нагадаємо, у Держслужбі зайнятості розповіли, скільки українців уже приєдналося до «Армії відновлення». А нещодавно президент України Володимир Зеленський анонсував підготовку в Україні «конкретних реформ у різних галузях».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: