Мін'юст хоче відсудити у росії два літаки

Читать на русском
Йдеться про два середньомагістральні пасажирські літаки Ан-148-100Е. Україна хоче конфіскувати їх через суд.
ілюстративне фотофото Вікіпедія

Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов щодо застосування санкції у вигляді стягнення у дохід держави двох літаків російської компанії «Ільюшн Фінанс Ко».

Про це повідомила пресслужба Мін'юсту.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

Йдеться про два середньомагістральні пасажирські літаки Ан-148-100Е.

Повідомляється, що АТ «Ільюшн Фінанс Ко» є спеціалізованою компанією, що входить до складу державної корпорації Ростех і відповідає за функціональний напрямок у сфері лізингу, управління обслуговування та продажів літаків, виготовлених на російських авіаційних заводах.

За даними Мін'юсту, на початок і під час повномасштабного вторгнення росії в Україну АТ «Ільюшн Фінанс Ко» системно співпрацює з вищим політичним керівництвом рф та бере участь у матеріально-технічному забезпеченні збройної агресії росії, а також сприяє вищому політичному керівництву Росії у протидії санкційним обмеженням, які були застосовані в росії через розв'язання агресивної війни проти України.

Нагадаємо, Мін'юст просить конфіскувати активи підсанкційного російського підприємця. У Кабміні розповідали, коли запрацює Реєстр збитків, завданих росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: