У Кабміні розповіли, коли запрацює Реєстр збитків, завданих росією

Читать на русском
Реєстр завданих росією збитків почне діяти в першому кварталі наступного року. Він наповнюватиметься за рахунок конфіскованих у Кремля активів.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Реєстр завданих росією збитків почне діяти в першому кварталі наступного року. Він наповнюватиметься за рахунок конфіскованих у Кремля активів.

Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Конфіскація російських активів на користь України: у яких країнах є прогресЗаморожені російські активи можуть бути використані для відновлення України. У яких країнах є прогрес у конфіскації – на інфографіці.

Він повідомив, що минулого тижня було обрано сімох членів Ради Реєстру збитків. Ця структура складатиметься з трьох компонентів: самого реєстру, де буде зафіксовано заподіяні збитки, комісії з розгляду претензій щодо компенсацій та компенсаційного фонду.

За словами Шмигаля, незабаром уряд затвердить правила та процедури роботи Реєстру.

«Очікуємо, що вже у першому кварталі наступного року він почне діяти. Йдеться передусім про справедливість, коли агресор буде змушений платити за те, що зруйнував. Також це прецедент, який запобігатиме іншим актам агресії в різних куточках планети», – сказав прем'єр.

Нагадаємо, із інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, яке майно російських бізнесменів конфіскували в Україні через суд.

Ми також розповідали, які інститути вже створені для покарання росії і які ще потрібно створити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: