Справа нардепа Горвата: ще двом підозрюваним продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків двом фігурантам справи політика.
Роберт Горватфото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 січня 2024 року строк дії обов'язків, покладених на колишнього директора державного підприємства «Агропромислова фірма «Леанка» Юрія Шестакова. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи народного депутата групи «Довіра» Роберта Горвата.

Таке рішення 21 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Шестакову запобіжний захід у вигляді 2,68 млн грн застави. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну місця проживання та роботи; не відлучатися за межи Закарпатської області без дозволу; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Прокурор САП просив продовжити дію обов'язків. Суддя продовжив всі обов'язки, крім носіння браслету, оскільки його навіть не надягали.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Шестакова – ред.) у межах кримінального провадження, - задовольнити. Продовжити підозрюваному строк дії обов'язків, покладених на нього у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави. Термін дії обов'язків, покладених на підозрюваного, визначити строком на 1 місяць - до 21 січня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 21 січня 2024 року строк дії такого самого переліку обов'язків директору ТОВ «СТОВ «Континент» Віталію Ганичу.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомило про підозру нардепу Роберту Горвату та ще трьом особам. За даними слідства, у 2016-2019 роках політик, маючи вплив на службових осіб ГУ Держгеокадастру Закарпаття, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га. Ці землі перебували у постійному користуванні ДП «Леанка».

Відповідно до злочинного задуму директор ДП «Леанка» мав відмовитися від права користування землею та звернутися до регіонального Держгеокадастру з відповідною заявою. Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. Внаслідок таких дій державі заподіяно понад 123 млн грн збитків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: