Антикорупційний суд обрав запобіжний захід нардепу Горвату

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до члена парламенту.
Роберт Горватфото: Facebook

Вищий антикорупційний суд застосував до народного депутата групи «Довіра» Роберта Горвата запобіжний захід у вигляді 26,84 млн грн застави з покладанням низки обов'язків. НАБУ і САП підозрюють його у заволодінні землею на Закарпатті, через що державі завдано понад 123 млн грн збитків.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у ВАКС.

«Слідчим суддею Вищого антикорупційного суду застосовано до підозрюваного народного депутата України запобіжний захід у вигляді 26,84 млн грн застави з покладанням низки обов'язків», – сказала керівниця комунікацій суду Олеся Чемерис.

На політика поклали обов'язок носити електронний браслет, здати закордонні паспорти, прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну місця проживання та інші зобов'язання.

Раніше суд визначив заставу колишньому директору державного підприємства у межах цієї ж справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомило про підозру нардепу Роберту Горвату та ще трьом особам. За даними слідства, у 2016-2019 роках політик, маючи вплив на службових осіб ГУ Держгеокадастру Закарпаття, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га. Ці землі перебували у постійному користуванні ДП «Леанка».

Відповідно до злочинного задуму директор ДП «Леанка» мав відмовитися від права користування землею та звернутися до регіонального Держгеокадастру з відповідною заявою. Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. Внаслідок таких дій державі заподіяно понад 123 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: