Справа нардепа Горвата: ексчиновниці Держгеокадастру продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження дії обов'язків ексчиновниці закарпатського Держгеокадастру.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 22 січня 2024 року строк дії обов'язків, покладених на колишню начальницю Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області Світлану Мельничук, яку НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи народного депутата групи «Довіра» Роберта Горвата.

Таке рішення 22 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визначив Мельничук 1,342 млн грн застави. Їй також визначили такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із Закарпатської області без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, а також здати закордонні паспорти. Прокурор САП попросив суд продовжити дію обов'язків.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрювану (Світлану Мельничук – ред.) у межах кримінального провадження, – задовольнити. Продовжити підозрюваній строк дії обов'язків, покладених на неї у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у виді застави. Термін дії обов'язків, покладених на підозрювану, визначити строком на 1 місяць, але в межах строку досудового розслідування – до 22 січня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру нардепу Роберту Горвату та ще трьом особам. За даними слідства, у 2016-2019 роках політик, маючи вплив на посадових осіб ГУ Держгеокадастру Закарпаття, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га. Ці землі перебували у постійному використанні ДП «Леанка».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: