Більше атак дронів та бронетехніки: Сирський розповів про ситуацію на східному фронті

Читать на русском
Війська рф інтенсивно наступають на Куп'янському, Лиманському, Сіверському та Бахмутському напрямках. ЗСУ тримають оборону.
t.me/osirskiy/512

Російські військові не залишають спроб прорвати оборону українських військ на сході країни. Бої тривають під Бахмутом, біля Куп'янська, йдуть штурми рф біля Лимана.

Про це повідомив командувач Східного угрупування військ Олександр Сирський у Telegram у середу, 27 грудня.

Росія втратила в Україні майже 90% військ, накопичених перед вторгненням – американська розвідкаАмериканська розвідка оцінює втрати росії в Україні у 315 тисяч військовослужбовців. Це майже 90 відсотків військ, накопичених перед вторгненням.

За його словами, ситуація на сході України залишається складною. На Куп'янському напрямку противник намагається захопити Синьківку та створити умови для блокування Куп'янська. Після втрат окупанти перегруповуються та переміщають підрозділи з інших напрямків. Загальна кількість особового складу штурмових ворожих підрозділів становить понад 2000 осіб.

Росіяни також відновили інтенсивні наступальні дії на Лиманському напрямку, прагнуть витіснити ЗСУ з району Серебрянського лісництва та розширення Торського виступу. Також, ворог не відмовляється від спроб захоплення Тернів та виходу до річки Чорний Жеребець.

На Сіверському напрямку російські загарбники намагаються розвинути наступ у районах Спірного та Білогорівки. Рф готує штурмові підрозділи з десантників для наступу у напрямку Соледара і Сіверська.

На Бахмутському напрямку продовжуються інтенсивні бої. Ворог намагається захопити Богданівку, відновити втрачене становище у районах Кліщіївки, Курдюмівки та Андріївки. Там діють штурмові групи так званонго добровольчого корпусу, що перемістилися з південного напрямку. Також росіяни кинули в атаки морську піхоту Каспійської флотилії.

За словами Сирського, на сході окупанти почали більше застосовувати бронетехніку, дрони-камікадзе та збільшили артилерійські обстріли.

Незважаючи на складну ситуацію, ЗСУ завдають ворогові втрат. Так, лише за останній тиждень на східному напрямку окупанти втратили понад 3000 особового складу, з них убитими – понад тисячу людей. Знищено та пошкоджено 361 одиницю ворожої техніки. З них 43 танки, 83 бойові броньовані машини, 69 артилерійських систем.

Нагадаємо, втрати рф з початку вторгнення вже перевищили 355 тисяч військових. До цього повідомлялося, що у російських солдатів під Куп'янськом спалах «мишачої лихоманки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: