Слово «демобілізація» зможемо використовувати тільки після закінчення війни – Умєров

Читать на русском
Питання повної демобілізації порушуватиметься лише після завершення війни. Найближчим часом військові зможуть претендувати лише на короткий відпочинок, сказав Умєров.
Фото: РБК-Украина

Питання повної демобілізації порушуватиметься лише після завершення війни. Нині ж може йтися лише про те, щоб мобілізовані військовослужбовці отримали короткий відпочинок.

Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров в інтерв'ю порталу «Суспільне».

Міноборони розглядає можливість запрошувати у військкомати через електронні сповіщенняВ Україні розглядають можливість сповіщати чоловіків про необхідність з’явитись у ТЦК через електронне сповіщення.

За його словами, влада вже розробила рішення, яке дозволить мобілізованим відновити свої сили.

«Слово «демобілізація» ми можемо використати лише після закінчення війни. Оскільки ворог продовжує бойові дії, ми знайшли рішення, які дадуть можливість людині, яка вже два роки перебуває в периметрі, зрозуміти, які правила будуть для того, щоб вона відпочила або була частково звільнена. Ми працюємо над цим і юридично, і законодавчо, і технічно», – стверджує Умєров.

Він також додав, що демобілізація не пов'язана із питанням набору до армії додаткової кількості людей.

«Ми маємо розуміти, що це питання справедливості для всіх. І ми знайшли рішення, які будуть подані до Верховної Ради», – сказав міністр.

Нагадаємо, місяць тому секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що в Україні демобілізують строковиків, термін служби яких минув.

Також повідомлялося, що Рада розширила перелік підстав для звільнення з військової служби під час воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: