Суд закрив справу про самозахист активіста Стерненка

Читать на русском
Справа про самооборону Сергія Стерненка закрита Приморським судом Одеси. Активіста не визнали винним у вбивстві в 2018 році.
Фото Слово і діло

Справу про самозахист українського активіста Сергія Стерненка закрили. Суд зняв з нього всі звинувачення в умисному вбивстві у 2018 році в Одесі.

Про це сам Стерненко повідомив у себе на сторінці у Facebook. Рішення ухвалив Приморський суд Одеси.

Справа Стерненка: чи існує межа законного самозахистуРозгляд справи Сергія Стерненка порушує питання меж дозволеного самозахисту в чутливих справах, вважає експерт.

«Справу щодо мого самозахисту закрито. Мені самому в це не віриться, але відповідне рішення ухвалив Приморський районний суд м. Одеси. Сторона звинувачення не довела мою провину, у моїх діях не було наміру на умисне вбивство. І не могло бути, тому що я захищав своє життя під час вже третього замовного нападу у 2018 році в Одесі», – написав Стерненко.

Активіст додав, що «це був дуже важкий шлях – довести, що ти мав право захищатись».

Нагадаємо, у травні 2018 року на Стерненка напали двоє чоловіків. Захищаючись, активіст ударив одного з них ножем у груди, чоловік помер за кілька хвилин. 11 червня 2020 року Стерненко повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї.

Сам Стерненко наполягав, що він зробив це, захищаючи своє життя. Загалом у 2018 році на Стерненка було скоєно одразу три замахи.

Майже через п'ять років після цього інциденту суд все ж визнав, що це було не вбивство, а самозахист.

При цьому Стерненко проходив обвинуваченим одразу за кількома статтями. «Слово і діло» пропонує згадати, за якими статтями звинувачували Стерненка, яку позицію зайняли сторони звинувачення та захисту та до яких висновків дійшов суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: