Російський корабель «Новочеркаськ» на момент удару міг бути завантажений дронами – Гуменюк

Читать на русском
Українські військові зараз перевіряють інформацію, чи була нова партія шахедів на кораблі Новочеркаськ у момент авіаудару ЗСУ.
Фото: Media Center Ukraine, Odesa

Російський великий десантний корабель «Новочеркаськ», по якому сьогодні вночі ЗСУ завдали авіаційного удару, міг бути завантажений «шахедами». Але цю інформацію поки що перевіряють.

Про це повідомила речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк під час брифінгу 26 грудня.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

«Великий десантний корабель («Новочеркаськ» - ред.), цілком імовірно, міг бути дуже щільно завантажений, тому що детонація, яку спостерігали, все говорить про наявність не тільки пального, але і штатного боєкомплекту», - сказала Гуменюк.

На уточнююче запитання, чи міг бути ВДК завантажений «шахедами», Гуменюк відповіла: «Не виключено, але поки що ми перевіряємо інформацію».

Крім того, за її словами, інші кораблі могли також страждати від наслідків атаки на «Новочеркаськ», зокрема від пожежі.

Нагадаємо, вночі в окупованій Феодосії пролунали вибухи. Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив ураження російського ВДК «Новочеркаськ».

Удару по кораблю було завдано крилатими ракетами за допомогою тактичної авіації ЗСУ.

У Міноборони рф підтвердили удар по кораблю, заявивши, що знищили два українські літаки.

Речник ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що ВДК «Новочеркаськ» міг використовуватися для перевезення боєприпасів та зброї, у тому числі «шахедів». Він також звернув увагу на потужну детонацію на кораблі після удару.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: