Ігнат розповів подробиці знищення російського ВДК у Криму

Читать на русском
Великий вибух на ВДК Новочеркаськ говорить про те, що то була детонація боєприпасів. Корабель також міг перевозити шахеди.
armyinform.com.ua

Знищений в окупованій Феодосії російський ВДК «Новочеркаськ» міг використовуватись для перевезення боєприпасів та зброї, у тому числі «шахедів».

Про це «Радіо Свобода» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

У Міноборони рф підтвердили удар ЗСУ по кораблю «Новочеркаськ» у КримуУ російському Міноборони підтвердили удар по ВДК Новочеркаськ у Феодосії. За їхньою версією, корабель отримав пошкодження, а Су-24, які його атакували, було збито.

«Це детонація боєприпасів, великий десантний корабель використовується для перевезення як техніки й озброєння, так і для особового складу. Він тому і називається десантний, щоби навантажити свої відсіки і переміститися швидше від одного берега на другий. Цей корабель міг використовуватися для перевезення вантажів до портів окупованих територій, зокрема на Запорізькому напрямку, також міг перевозити у Феодосію чи інші порти боєприпаси, зокрема і «шахеди». Ворог атакує постійно «шахедами», і знищення великої партії, будемо сподіватися, що це велика партія, може дати нам певний карт-бланш, як то кажуть», – сказав Ігнат.

Він також не став говорити, якими ракетами був уражений корабель, нагадавши, що Україна має на озброєння Storm Shadow і Scalp.

«Було проведено блискучу спецоперацію, завдано ударів, власне перехитрили росіян і продовжуємо це робити і зараз. Західне озброєння плюс гарно сплановані тактичні операції приводять до результату», – наголосив він.

Ігнат також спростував заяву російського Міноборони про знищення двох українських літаків Су-24 під час атаки на Феодосію: «Звичайно, не підтверджую. Вони щодня знищують по п'ять наших літаків у зведеннях».

Нагадаємо, вночі в окупованій Феодосії пролунали вибухи. Пізніше командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив ураження ВДК «Новочеркаськ».

Удару по кораблю було завдано крилатими ракетами за допомогою тактичної авіації ЗСУ.

Росіяни підтвердили удар по кораблю, заявивши, що знищили два українські літаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: