Апеляція ВАКС повторне розгляне справу судді Київського окружного адмінсуду

Читать на русском
Апеляційна інстанція призначила розгляд скарги на обвинувальний вирок служителю Феміди з Київського окружного адмінсуду.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду повторне розгляне справу судді Київського окружного адміністративного суду Олександри Брагіної. Раніше Верховний суд скасував їй виправдувальний вирок.

Таке рішення 20 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити апеляційний розгляд за апеляційною скаргою обвинуваченої (Брагіної – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 13.01.2023 року на 10:00 18 січня 2024 року в приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визнав суддю Брагіну винуватою і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 тисяч грн з позбавленням права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком на один рік.

Сторона захисту подали апеляційну скаргу на це рішення. Апеляційна палата скаргу задовольнила і вирішила виправдати суддю Брагіну. Верховний суд це рішення скасував і призначив повторний розгляд апеляційної скарги.

Нагадаємо, за версією обвинуваченням, попри можливість подати декларацію за 2020 рік суддя Брагіна цього не зробила. Дії судді кваліфіковані за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: