ВАКС визначив заставу директору фірми у справі нардепа Горвата

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання НАБУ і САП про застосування запобіжного заходу у вигляді застави до підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд визначив 1,342 млн грн застави з обов'язками директору ТОВ «СТОВ «Континент» Віталію Ганичу, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до справи народного депутата групи «Довіра» Роберта Горвата про заволодіння землею на Закарпатті.

Таке рішення 6 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

В рішенні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Ганича. Суд застосував до нього запобіжний захід у вигляді 1,342 млн грн застави. Також на підозрюваного поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатись за межі Закарпатської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше суд визначив заставу колишньому директору державного підприємства у межах цієї ж справи.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомило про підозру нардепу Роберту Горвату та ще трьом особам. За даними слідства, у 2016-2019 роках політик, маючи вплив на службових осіб ГУ Держгеокадастру Закарпаття, розробив схему заволодіння земельними ділянками загальною площею 323 га. Ці землі перебували у постійному користуванні ДП «Леанка».

Відповідно до злочинного задуму директор ДП «Леанка» мав відмовитися від права користування землею та звернутися до регіонального Держгеокадастру з відповідною заявою. Після припинення права користування керівник ГУ Держгеокадастру області видав земельні ділянки наперед визначеним фізособам, які згодом продали їх компанії, підконтрольній організатору схеми. Внаслідок таких дій державі заподіяно понад 123 млн грн збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: