Апеляція ВАКС заочно не заарештувала ексгендиректора Укроборонпрому

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для заочного запобіжного заходу колишньому очільнику державного концерну.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовила прокурору САП в скарзі на відмову в заочному арешті колишнього генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна у справі сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря про зловживання на 13 млн грн.

Таке рішення 20 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відмовився заочно заарештувати Букіна. Прокурор САП подав апеляційну скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу прокурора залишити без задоволення та ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 20 листопада 2023 року про відмову у задоволенні клопотання детектива НАБУ щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно (Букіна – ред.) – без змін», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: