ВАКС відмовився заочно заарештувати ексгендиректора Укроборонпрому

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовився застосувати заочний запобіжний захід до колишнього очільника державного концерну.
фото: ukrinform.ua

Вищий антикорупційний суд відмовився заочно взяти під варту колишнього генерального директора Укроборонпрому Павла Букіна у справі сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря про зловживання на 13 млн грн.

Таке рішення 20 листопада ухвалила слідча суддя ВАКС Лариса Задорожна, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити в задоволенні клопотання старшого детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно (Павла Букіна – ред.). На ухвалу слідчого судді протягом 5 днів з дня її оголошення може бути подана апеляційна скарга. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Раніше антикорупційний суд заочно заарештував Гладковського-молодшого.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: