Справа Коломойського: суд залишив олігарха під вартою, але зменшив розмір застави

Читать на русском
Суд залишив олігарха Ігоря Коломойського під вартою до 26 січня 2024 року, але зменшив розмір застави.
Фото: Цензор

У четвер, 21 грудня, колегія суддів Київського апеляційного суду ухвалила залишити бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою до 26 січня 2024 року. Також більше ніж на мільярд зменшена сума застави.

Про це повідомляє «Суспільне».

Як довго перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних справахСкільки перебувають у СІЗО підозрювані у резонансних кримінальних злочинах, заарештовані за час війни – на інфографіці.

Зазначається, що сума застави з 3,89 млрд грн зменшена до 2,7 млрд грн.

Адвокати Коломойського просили скасувати рішення Шевченківського суду щодо запобіжного заходу або ж змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета. Серед основних причин захист олігарха вказував погіршення стану його здоров’я.

Також повідомляється, що бізнесмена хотіли взяти на поруки восьмеро людей, зокрема ведуча телеканалу «1+1» Алла Мазур. Судді відмовили.

Нагадаємо, бізнесмен Ігор Коломойський 2 вересня отримав підозру від СБУ, БЕБ та генпрокуратури щодо шахрайства та легалізації коштів. Йшлося про легалізацію у 2013-2020 роках понад півмільярда гривень шляхом виведення їх за кордон через підконтрольні банківські установи.

Згодом Коломойський отримав підозри ще за трьома статтями Кримінального кодексу.

16 вересня суд збільшив розмір застави Коломойському з майже 510 млн гривень до 3 млрд 891 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: