У Міноборони прокоментували інформацію про нібито американське громадянство дітей Умєрова

Читать на русском
Троє дітей міністра оборони Умєрова є громадянами України, а не США. Паспорти їм видано українським посольством у Штатах.
Фото: УП

Інформація про те, що діти міністра оборони Рустема Умєрова є громадянами США, не відповідає дійсності. Діти міністра мають українські паспорти.

Про це заявили у Міноборони.

«Діти Міністра (син – віком 10 років, доньки – 8 і 2 роки) — є виключно громадянами України. Громадянства інших країн у членів родини Умєрова — немає. Українські паспорти, які їм було видано після закінчення терміну дії попередніх, вони отримали у Посольстві України в США. Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було вказано місце видачі документів — США», – йдеться у повідомленні.

У міністерстві пояснили, що у 2016 році сім'я міністра була змушена виїхати за кордон через «замахи та погрози внаслідок систематичної діяльності Рустема Умєрова щодо деокупації тимчасово окупованого Криму».

Нагадаємо, вранці в Telegram-каналах із посиланням на дані декларацій за 2021-2022 роки почали писати про те, що троє дітей Умєрова нібито стали громадянами США.

Це сталося після публікації інтерв'ю Умєрова, в якому він заявив, що наступного року хоче залучити до військової служби українських чоловіків призовного віку, які проживають за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: