Кулеба виступив за запровадження в Україні множинного громадянства

Читать на русском
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виступив за введення в Україні множинного громадянства. За його словами, множинне громадянство має стати одним із елементів державної політики.
Фото: РБК-Україна

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виступив за введення в Україні множинного громадянства.

Заяву глави МЗС цитує портал РБК-Україна.

Які країни дозволяють мати подвійне громадянство, а які його не визнаютьУ 130 країнах світу дозволено подвійне громадянство. Ще 58 держав, серед яких Україна, його не визнають. Більше – на інфографіці.

За словами Кулеби, множинне громадянство має стати одним із елементів державної політики, спрямованої на збереження та розвиток всесвітньої української спільноти.

«Я твердо переконаний у необхідності запровадження множинного громадянства. Мусимо керуватися не страхом роздачі чужих паспортів в Україні, а силою українського паспорта в Україні та світі», – заявив керівник зовнішньополітичного відомства.

Разом з тим, Кулеба зазначив, що така політика «має втілюватися розумно».

«Поступово, починаючи із дружніх країн-союзниць. І, звісно, будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонено», – резюмував глава МЗС.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 4 Конституції, в Україні існує єдине громадянство. Наприкінці 2021 року президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про множинне громадянство. Докладніше про це – на інфографіці «Слово і діло».

Також ми писали, кого Зеленський за час свого президентства позбавив громадянства України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: