Скільки школярів використовують ШІ під час навчання: відповідь МОН

Читать на русском
Більше половини українських школярів вже використовували сервіси штучного інтелекту для підготовки домашнього завдання.
t.me/zedigital

В Україні 60% учнів вже використали сервіси штучного інтелекту (ШІ) для підготовки домашнього завдання, а 40% – у роботі на уроках.

Такі результати дослідження компанії Factum Group Ukraine за підтримки МОН, повідомляє пресслужба міністерства.

Результати PISA-2022 в Україні: наскільки погіршилися навички та знання учнівРезультати PISA-2022 показали погіршення навичок читання у підлітків, зниження рівня знань з математики та науково-природничих дисциплін. Учні в Україні також відстають у навчанні від однолітків із інших країн.

Дослідження показало, що школярі продемонстрували більш високий рівень поінформованості про ШІ та його використання в освітньому процесі, ніж вчителі.

91% опитаних школярів знають про ШІ-сервіси, а 85% хоча б раз їх використали, третина з них робить це мінімум щотижня. 6 із 10 учнів вже використовували сервіси ШІ для підготовки домашнього завдання.

Також приблизно 40% зазначають, що використовували ШІ у роботі на уроках (зокрема, для виконання самостійних робіт).

Зазначається, що в окремих анкетах діти анонімно визнавали, що використовують інструменти ШІ для списування, переважно для підготовки завдань з гуманітарних дисциплін.

Окрім цього, деякі діти пояснюють, що штучний інтелект допомагає генерувати текстові заголовки чи ідеї, якими вони користуються надалі для своєї творчої роботи.

Зокрема, ШІ допомагає під час конспектування та уточнення даних, втрачених на уроці, що, на думку дітей, значно заощаджує їхній час.

Крім навчання, учні використовують ШІ для систематизації інформації, саморозвитку, пошуку ідей.

Нагадаємо, в Україні з'явиться новий додаток для школярів – «Мрія». У МВС повідомляли, що школярам на час війни краще носити два рюкзаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: