Глава МОН не проти, щоб школярі писали назву країни-агресора з маленької літери

Читать на русском
Міністр погоджується, що діти в школах можуть писати назву країни-агресора росії з маленької літери, незважаючи на норми письма.
Оксен Лісовийфото facebook

Правопис «рф» з великої літери – це вимога нормопроектування, що використовується в офіційних документах. Але діти у школах під час уроків у своїх роботах можуть писати назву країни-терориста з маленької літери.

Таку думку висловив міністр освіти та науки Оксен Лісовий.

Навчальний рік 2023/2024: головні особливості для школярівНавчальний рік у школах 2023/2024, головні факти – на інфографіці. Для школярів є три форми навчання.

Зокрема, він пояснив, що у наказах МОН росію пишуть із великої літери, оскільки цього вимагають норми правопису.

«Що таке росія і хто такі росіяни мені добре відомо з досвіду моєї сімʼї, власного досвіду та досвіду моїх побратимів. Буквально з нуля. Буквально із нуля. Правопис «рф» з великої літери – помилка, але вимога нормопроектування. Без такої поправки Мін'юст не зареєстрував би наш наказ, який визначає особливості навчання українських школярів, які зараз перебувають за кордоном», – написав Лісовий у Facebook.

У коментарях до публікації главі МОН задали питання, чи не проти він, щоб діти в українських школах писали у своїх творах назву країни-агресора з маленької літери. Лісовий відповів, що він «тільки за».

Нагадаємо, раніше глава МОН уточнив, у яких випадках школяр може «прогуляти» уроки. Також повідомлялося, що в Україні з'явиться новий застосунок для школярів «Мрія».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: