Ексгендиректор Укроборонпрому оскаржує підозру від НАБУ

Читать на русском
Антикорупційний суд відкрив провадження за скаргою захисника колишнього керівника державного концерну на повідомлену підозру.
фото: «Слово і діло»

Колишній генеральний директор Укроборонпрому Павло Букін оскаржує повідомлення про підозру від НАБУ і САП у справі сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря про зловживання на 13 млн грн.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 13 грудня, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити провадження за скаргою захисника підозрюваного (Букіна – ред.) на повідомлення детектива про підозру. Призначити скаргу до розгляду у відкритому судовому засіданні», – йдеться в рішенні.

Скаргу ще не розглянули, наступне засідання заплановане на 2 січня о 08:20. Справу слухає суддя Наталя Мовчан.

Як відомо, антикорупційний суд відмовився заочно заарештувати Букіна. Прокурор САП подав апеляційну скаргу на це рішення.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: