СБУ оголосила в розшук російського олігарха Фрідмана

Читать на русском
СБУ оголосила в розшук підсанкціонного російського олігарха Михайла Фрідмана. Відповідна інформація з'явилась у розшуковій базі МВС України.
Фото: Shutterstock

Служба безпеки України оголосила у розшук підсанкційного російського олігарха Михайла Фрідмана.

Відповідна інформація з'явилася у розшуковій базі міністерства внутрішніх справ.

Як за час повномасштабної війни змінилися статки російських мільярдерівАктиви більшості російських мільярдерів зменшилися під час повномасштабної війни. У кого і скільки – на інфографіці.

Російського мільярдера розшукують як особу, яка «ховається від органів досудового розслідування».

Згідно з повідомленням на сайті, Фрідман зник 10 жовтня 2023 року. Йому висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, зміни меж території чи державного кордону України).

Нагадаємо, у вересні Фрідману повідомили про підозру у фінансуванні війни. За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення рф він «влив» близько 2 мільярдів рублів у кілька військових заводів країни-агресора.

А в серпні детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру Фрідмана у відмиванні 100 млн гривень через колишній «Альфа-банк». Також повідомляли, що суд наклав арешт на майно російського олігарха в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: