У КМІС з'ясували, кому з відомих політиків найбільше довіряють українці

Читать на русском

З дев'яти політиків, запропонованих соціологами, українці найбільше довіряють Володимиру Зеленському, Сергію Притулі та Віталію Кличку. Але рівень довіри знизився порівняно з минулим.
Фото: Telegraf/Ян Доброносов

Серед дев'яти політиків найвищий рівень довіри українців має президент Володимир Зеленський – йому довіряють 77% громадян (торік у травні показник становить 90%). Не довіряють президентові 22%.

Опитування проводив Київський міжнародний інститут соціології.

Соціологи з'ясували, скільки українців підтримують проведення виборів під час війниМайже дві третини українців не підтримують проведення виборів під час війни, за – 15 відсотків опитаних.

Соціологи зазначили, якщо питати про довіру чи недовіру президенту як інституції, 62% опитаних зазначали, що довіряють йому. Якщо ж питати про довіру безпосередньо Зеленському, 77% відповідали, що довіряють йому.

На другому місці за рівнем довіри – волонтер Сергій Притула: 69% довіряють (у травні 2022-го було 74%) та 25% – не довіряють. Також до трійки лідерів увійшов мер Києва Віталій Кличко, якому довіряють 52% опитаних (у травні минулого року цей показник становив 74%), не довіряють – 43%.

Іншим шістьом політикам українці більше не довіряють, ніж довіряють. Так, керівнику ОПУ Андрію Єрмаку довіряють 33% респондентів, не довіряють – 51%. Колишньому президенту Петру Порошенку 27% довіряють (він покращив свої показники з 16% у травні минулого року), 68% – не довіряють.

Діаметрально протилежним стало ставлення українців до Олексія Арестовича. У травні 2022 року більшість українців йому довіряли – 62% проти 21%, які не довіряли. За даними цього опитування, йому довіряють 11%, не довіряють – 78%.

Нагадаємо, опитування КМІС також показало, що за рік рівень довіри українців до ключових органів влади знизився. При цьому абсолютну довіру у суспільстві зберігають Збройні сили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: