Росія активізувала діяльність своїх диверсійних груп у трьох областях – деталі від ДПСУ

Читать на русском
У північних областях України значно зросла активність ворожих ДРГ. Найбільше спроб прорвати кордон фіксують у Сумській, Харківській та Чернігівській областях.
Фото: dpsu.gov.ua

У північних областях України значно зросла активність ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Найбільше спроб прорвати кордон фіксують у Сумській, Харківській та Чернігівській областях.

Про це в ефірі телемарафону розповів представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Відгородитися від «буйних сусідів»: як країни Європи зміцнюють кордон із росією та БілоруссюЛатвія, Литва, Польща, Естонія, Норвегія та Фінляндія зміцнюють свій кордон із росією та Білоруссю, аж до будівництва парканів.

У ДПСУ прогнозують, що з настанням зими кількість ДРГ, які спробують зайти на територію України, лише зростатиме.

«Фактично останнім часом активність ворожих ДРГ значно зросла і залишається у напрямку Сумської області. За останній період також додалася Харківська область, коли ворожі ВРГ намагаються зайти на нашу територію. Але не потрібно звісно забувати про напрямок Чернігівської області, тому що ризик застосування ДРГ по всій протяжності кордону з цією країною залишатиметься досить високим», – сказав Демченко.

За словами представника ДПСУ, росіяни таким чином переслідують одразу дві цілі.

«По-перше, вони намагаються стримувати Сили оборони України на цьому напрямі та не дозволяти їх перекинути на важливіші, де ведуться повномасштабні бойові дії. Вони також шукають місця дислокації українських захисників, наших вогневих позицій для того, щоб надалі завдавати туди ударів», – наголосив він.

Водночас Демченко зазначив, що у ДПСУ є спеціальні протидиверсійні резерви, які оперативно висуваються в ті райони, де були помічені ворожі диверсанти.

Нагадаємо, 14 грудня українські прикордонники вступили в бій із російською ДРГ у Сумській області, ворог зазнав втрат.

Раніше прикордонники розповіли та показали відео, як зміцнюють кордон України з Білоруссю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: