Блокада кордону: прикордонники розповіли, де найбільші черги

Читать на русском
На кордоні з Польщею очікують понад 2 000 вантажівок, на кордоні з Румунією очікують на проїзд 900 вантажівок.
ілюстративне фотофото ДПСУ

На кордонах України з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією триває страйк перевізників. Загалом зараз перебувають у чергах близько чотирьох тисяч вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, на кордоні з Польщею, як і раніше, найбільші черги - понад дві тисячі вантажівок.

«На напрямках, де блокування триває, за інформацією польських прикордонників на ранок очікують понад 2 000 вантажівок: Шегині – 1 000, Рава-Руська – 500, Краковець – 550», – зазначив Демченко.

Розблокований КПП Ягодин за добу перетнули понад 1100 вантажівок.

На кордоні зі Словаччиною станом на ранок у бік України у напрямку пункту пропуску Ужгород чекало на проїзд 580 вантажівок. Тимчасово припинилося блокування руху вантажівок, що прямують з України. У черзі на виїзд із України на ранок зареєстровано 800 вантажівок.

На кордоні з Угорщиною на в'їзд в Україну в напрямку пункту пропуску Тиса чекали на проїзд 160 вантажівок.

На кордоні з Румунією у бік України у напрямку пункту пропуску Порубне очікують на проїзд 900 вантажівок.

Нагадаємо, 6 листопада на польсько-українському кордоні розпочався страйк перевізників Польщі. Вони вимагають відміни транспортного безвізу для України. Пізніше до блокади приєдналися перевізники з інших країн. При цьому Україна та Польща вжили низку заходів щодо розблокування кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: