Адвокат Гладковського-молодшого оскаржив заочний арешт

Читать на русском
Апеляційна інстанція призначила розгляд скарги адвоката сина колишнього посадовця РНБО на рішення про заочний арешт.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на заочний арешт сина колишнього першого заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського Ігоря у справі про зловживання на 13 млн грн.

Про це йдеться в рішенні АП ВАКС від 21 листопада, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Гладковського-молодшого. Його адвокат подав скаргу на це рішення.

«Призначити розгляд апеляційної скарги захисника підозрюваного (Ігоря Гладковського – ред.) на ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 15 листопада 2023 року про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у відкритому судовому засіданні в приміщенні АП ВАКС на 16:00 23 листопада 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Гладковському-молодшому і ексгендиректору «Укрспецекспорту» Павлу Букіну. Слідство встановило, що колишній керівник ДК «Укрспецекспорт», зловживаючи своїм службовим становищем, уклав договір із компанією, підконтрольною сину експершого заступника секретаря РНБО, про придбання бортового радіоелектронного обладнання (висотомірів) за цінами, умисно завищеними майже у 7 разів (близько 450 тисяч доларів).

Після сплати держкомпанією передбаченої договором суми, співучасники схеми розпорядились отриманими у результаті завищення цін коштами на власний розсуд, а частина з них в сумі орієнтовно 170 тис. дол. була передана безпосередньо Гладковському-молодшому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: