Суд призначив до розгляду позов про конфіскацію майна посадовця ДБР

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду цивільний позов прокурора САП до посадовця Держбюро розслідувань, який раніше працював у поліції.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду позов про цивільну конфіскацію майна заступника начальника управління Державного бюро розслідувань Андрія Чапчая та його дружини Юлії Аполоніної, яка обіймає посаду прокурора відділу Вінницької області прокуратури.

Таке рішення 19 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у позові, заступник начальника 2-го відділу Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, а в подальшому посадовець ДБР Андрій Чапчай та його дружина-прокурор Юлія Аполоніна набули у власність дві квартири в Києві, садовий будинок на околиці Вінниці та машиномісце у житловому комплексі «Французький квартал 2» загальною вартістю 7,7 млн грн. Водночас, на думку Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у подружжя не було законних доходів аби придбати це майно. Згідно із зібраними доказами, різниця між вартістю активів та законними доходами становить 7,12 млн грн.

«Закрити підготовче провадження. Призначити справу до судового розгляду по суті на 12 жовтня 2023 року о 16:00 у залі судового засідання Вищого антикорупційного суду. Судовий розгляд по суті здійснювати у відкритому судовому засіданні (за виключенням дослідження документів із грифом «Для службового користування» та документів, що містять особисту інформацію)», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, САП подала позов про конфіскацію майна заступника начальника управління Держбюро розслідувань. Раніше ВАКС конфіскував майже 2 млн грн депутата з Дніпропетровської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: