Прикордонники розповіли про ситуацію на розблокованому КПП Ягодин-Дорогуськ

Читать на русском
Щодня через розблокований пункт пропуску Ягодин проходять понад 1200 вантажівок, але блокада ще трьох КПП продовжується.
Фото: twitter.com/Rafał Mekler

У розблокованому пункті пропуску Ягодин за останні два дні кордон в обидві сторони перетинає понад тисячу вантажівок на добу. Однак у черзі у бік України на польському кордоні на інших КПП все ще стоять понад 2 тисячі вантажівок.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 16 грудня.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

Він нагадав, що з 11 грудня було розблоковано рух у напрямку пункту пропуску Ягодин-Дорогуськ.

«Поступово з кожним днем ми бачили збільшення кількості перетину вантажними транспортними засобами та останні два дні, кордон на цьому напрямку вже перетинає по 1200 вантажівок на добу в обох напрямках. Це фактично ті показники, які були до дій із блокуванням», – сказав він.

Також, за його словами, триває блокування трьох КПП на кордоні з Польщею – це пункти пропуску Рава-Руська, Краковець та Шегині.

«Станом на ранок сьогодні у бік України в чергах на території Польщі перебуває близько 2600 вантажних транспортних засобів», – розповів Демченко.

Нагадаємо, блокада польського кордону розпочалася з 6 листопада. Наразі перевізники блокують три КПП. Також відбувався страйк і на словацькому кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: