Блокада польського кордону: є позитивна динаміка на розблокованому КПП

Читать на русском
Блокада на кордоні з Польщею продовжується. На ранок 15 грудня у черзі близько 2,6 тис. вантажівок.
Фото one.ua

У чергах на території Польщі у бік кордону з Україною сьогодні вранці все ще стоять близько 2,6 тис. вантажівок. У розблокованому пункті пропуску Ягодин за добу в обох напрямках пришвидшився рух.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону у п'ятницю, 15 грудня.

Страйк перевізників: хто та чому блокує проїзд вантажівок через український кордонПольські перевізники блокують рух вантажівок через кордон із Україною, до них можуть приєднатися словацькі колеги. Хто ініціював акцію та які вимоги.

За його словами, все ще не проста ситуація на кордоні з Польщею, тому що три напрямки – пункти пропуску Рава-Руська, Краковець та Шегині – продовжують блокуватися.

«Станом на ранок, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, у чергах на цих трьох напрямках перебуває у бік України десь 2600 вантажівок», - сказав Демченко.

Найбільше стоїть вантажівки у чергах навпроти пункту пропуску Шегіні.

Але Демченко зазначив, що є досить хороша, позитивна динаміка по пункту пропуску Ягодин. Як відомо, його розблокували 11 грудня, і поступово з кожним днем вантажопотік зростав.

«За вчорашній день цей напрямок перетнуло понад 1 200 вантажівок в обидві сторони. Більше у напрямку України, і це, власне, практично ті показники, які були до блокування», - розповів Демченко.

При цьому він додав, що у черзі ще перебуває досить велика кількість транспортних засобів - 1 700 на території Польщі у бік України.

Нагадаємо, польські перевізники з 6 листопада почали блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною. Пізніше блокаду розширили ще на один КПП.

11 грудня польські страйкарі розблокували пункт пропуску Ягодин-Дорогуськ. При цьому блокада продовжується і на словацькому кордоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: